Δασικοί Χάρτες – Υποβολή Αντιρρήσεων

Ανάρτηση Δασικού Χάρτη

Ο Δασικός Χάρτης καθορίζει τα όρια των εκτάσεων που υπάγονται στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας. Για τη σύνταξη του δασικού χάρτη εξετάζεται φωτοερμηνευτικά ο χαρακτήρας των εκτάσεων σε δύο χρονικές στιγμές: την ιστορική (Αεροφωτογραφίες έτους 1945) και την πρόσφατη (Αεροφωτογραφίες έτους 2015). Με τον τρόπο αυτό προσδιορίζονται οι ανέκαθεν δασικές εκτάσεις (ΔΔ), οι ανέκαθεν άλλης μορφής εκτάσεις (ΑΑ) αλλά και οι μεταβολές που έχουν συμβεί στο μεσοδιάστημα: δασώσεις αγροτικών εκτάσεων (ΑΔ) και εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων (ΔΑ). Επιπλέον, ο δασικός χάρτης περιλαμβάνει τις πράξεις της διοίκησης που καθορίζουν το χαρακτήρα των εκτάσεων, όπως Πράξεις Χαρακτηρισμού, Κήρυξη Αναδασωτέων, Διανομές, Κληροτεμάχια κλπ. Τέλος, ο δασικός χάρτης περιλαμβάνει και τα περιγράμματα των Σχεδίων Πόλεων (και οικισμών), τα οποία προσδιορίζουν τις περιοχές που εξαιρούνται της ανάρτησης.

H εκπόνηση μελέτης κατάρτισης δασικού χάρτη είναι μία αρκετά σύνθετη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας – παρά τις δικλείδες ασφαλείας και τους ποιοτικούς ελέγχους που εφαρμόζονται – μπορεί να συμβούν σφάλματα ή παραλείψεις με αποτέλεσμα να ζημιώνονται τα συμφέροντα φυσικών ή νομικών προσώπων ή και του Δημοσίου. Για το λόγο αυτό προβλέπονται οι διαδικασίες της αίτησης διόρθωσης Πρόδηλου Σφάλματος και της υποβολής Αντίρρησης κατά του δασικού χάρτη.

Ελάτε να κάνουμε μαζί τον έλεγχο της έκτασης που σας ενδιαφέρει και εφόσον θεωρείτε πως έχετε αδικηθεί, αναλαμβάνουμε την υποστήριξή σας για το χειρισμό της υπόθεσης και τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι και την υποβολή της αίτησης διόρθωσης Πρόδηλου Σφάλματος ή/και της Αντίρρησης.

Περαιτέρω, αναλαμβάνουμε την υποστήριξη της υπόθεσής σας με τη σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης Φωτοερμηνείας – Πραγματογνωμοσύνης, καθώς και με την εκπροσώπησή σας μέσω τεχνικού συμβούλου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην αρμόδια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.).

Μάθετε περισσότερα εδώ και εδώ.

Δείτε τους αναρτημένους δασικούς χάρτες εδώ.

Δείτε τους κυρωμένους δασικούς χάρτες εδώ.

Επικοινωνήστε για ραντεβού: 2645023235 / 6971878596 / info@geoenv.gr

* Για την πραγματοποίηση του ελέγχου απαιτείται προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος με συντεταγμένες κορυφών σε σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ87 ή WGS 84. Σε περίπτωση άλλου συστήματος αναφοράς ή τοπικού συστήματος συντεταγμένων (μη εξαρτημένα διαγράμματα), η μετατροπή ή ο εντοπισμός αποτελεί επιπρόσθετη εργασία.

** Συστήνεται πάντοτε, τα τοπογραφικά διαγράμματα που πρόκειται να υποβληθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, μετά των σχετικών δηλώσεων της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας που οφείλουν να περιλαμβάνουν, να συντάσσονται και να υπογράφονται από Τοπογράφο Μηχανικό.